קפריסין

מטבח מקומי

המטבח הקפריסאי הוא פיוז'ן מרענן של אוכל יווני, תורכי ומזרח תיכוני. מרבית המנות מבוססות בשרים ודגים, אבל קיימות בו כמובן גם מגוון מנות צמחוניות וסלטים. מרבית הארוחות מתחילות בפתיחים הקרויים מזטים, ביניהם סלטים שונים וזיתים לצד לחם, שלאחריהם מוגשות המנות העיקריות.
הנה כמה מנות מקומיות שכדאי לכם לנסות: 
  • בשרים

    כמה מנות בשריות פופולאריות בקפריסין:
    סטיפדו – צלי בקר מבושל במחבת עם חומץ ותבלינים
    מוסקה – פשטידת בשר, חצילים ותפוחי אדמה עם רוטב בשמל
    קלפטיקו – בשר כבש אפוי עם תפוחי אדמה
    גירוס – הגרסה הקפריסאית לשווארמה – נתחי בשר וירקות ברוטב יוגורט המוגשים בפיתה.
    טוואס – צלי כבש עם בצל
    סובלה / סובלקי – שיפודי בשר

  • מזטים

    בתחום זה כדאי לכם לא לפספס את הסלט טלטורי (דומה לצזיקי ובו יוגורט עם מלפפונים ושום), מנת הקופפיה (עלי גפן ממולאים באורז) וטרמס (סלט ביצי דגים).
    אחד המזטים במפורסמים של האי הוא גבינת החלומי – גבינת הכבשים המקומית, שמוגשת צלויה בגריל או מטוגנת, לבד או כחלק מסלט, עטופה בכיסוני בצק או כמילוי פטריות.

  • דגים ומאכלי ים

    בכל זאת, קפריסין הוא אי – ובהתאם, מרבית הטברנות יגישו גם מנות דגים מצויינות, רובם מטוגנים אולם חלקם על הגריל או אפויים. המסעדות גם מגישות פירות ים, חלקם מהים המקומי (בעיקר תמנונים) וחלקם מיובאים למדינה.

  • קינוחים

    לצד הקפה הקפריסאי השחור, שלרוב מוגש בספל קטן, כדאי להזמין לוקמי (רחת לוקום נימוחה), באקלווה, או גליקה (אגוזים ופירות מסוכרים).

מזג אוויר

אתונה

היום, שלישי 16.04 בהיר
19°-28°
רביעי 17.04 19°-23° בהיר
חמישי 18.04 17°-23° בהיר
שישי 19.04 15°-21° בהיר
שלח!