קפריסין

המטבח המקומי בקפריסין – טעמים מסורתיים שלא תרצו לפספס

המטבח הקפריסאי הוא חגיגה ים־תיכונית אמיתית, שילוב מענג של השפעות יווניות, תורכיות ומזרח תיכוניות. הארוחות באי מתאפיינות בשפע, במנות ביתיות עשירות ובאווירה חמה של טברנות קפריסאיות אותנטיות. מרבית המנות מבוססות על בשרים ודגים טריים, אך לצד אלה תמצאו גם שלל מנות צמחוניות וסלטים צבעוניים. כמו בכל מסורת ים־תיכונית טובה, הארוחה מתחילה במזטים, מגוון פתיחים קטנים שמוגשים לשולחן ופותחים את התיאבון.
  • מנות בשריות בקפריסין

    • סטיפדו – תבשיל בקר רך בבישול איטי עם חומץ ותבלינים
    • מוסקה – פשטידת שכבות של בשר, חצילים ותפוחי אדמה ברוטב בשמל
    • קלפטיקו – כבש עסיסי אפוי עם תפוחי אדמה
    • גירוס – גרסה קפריסאית לשווארמה, עם בשר מתובל, ירקות ורוטב יוגורט בפיתה
    • טוואס – תבשיל כבש ובצל עשיר
    • סובלה וסובלקי – שיפודי בשר צלויים על האש

  • מזטים קפריסאיים מסורתיים

    במסעדות ובטברנות בקפריסין אל תפספסו:
    • טלטורי – יוגורט עם מלפפונים ושום, המזכיר צזיקי
    • קופפיה – עלי גפן ממולאים באורז ותבלינים
    • טרמס – סלט ביצי דגים מלוח ועדין
    • חלומי – גבינת הכבשים המקומית המפורסמת, צלויה, מטוגנת או כחלק מסלט

  • דגים ומאכלי ים

    כאי ים תיכוני, קפריסין מתפארת במנות דגים טריים: דגים על הגריל, אפויים או מטוגנים, לצד פירות ים, במיוחד תמנונים מהים האיגאי, המוגשים כמעט בכל טברנה קפריסאית.

  • קינוחים מתוקים

    לצד קפה קפריסאי חזק מוגשים קינוחים מסורתיים כמו לוקמי (רחת לוקום נימוחה), באקלווה מתוקה וגליקה – אגוזים ופירות מסוכרים.

מזג אוויר

אתונה

היום, שבת 30.08 בהיר
26°-26°
ראשון 31.08 25°-32° בהיר
שני 01.09 24°-32° בהיר
שלישי 02.09 24°-32° בהיר