אתונה

מטבח מקומי

המטבח היווני כולל בתוכו שילוב של הרבה טעמים, תבלינים, שמנים וניחוחות.
בין המאכלים היווניים הפופולריים, אפשר למצוא את הסופלאקי, גירוס, מוסקה, מאכלי ים ובייחוד דגים, ציזיקי, סלט יווני, גבינת פטה, כבש צלוי ועוד. באתונה מגוון רחב של אפשרויות קולינאריות, קטנות וגדולות, זולות ויקרות, רועשות ואינטימיות, כך שכל אחד יוכל למצוא את מה שמתאים לו.
  • סופלאקי

    הסופלאקי הוא "המזון המהיר" של היוונים, ומורכב משיפודים קטנים (מעוף, חזיר, בקר או טלה) מתובלים בשמן זית ועשבי תיבול וצלויים בגריל. לרוב מוגש בפיתה עם ירקות יחד עם טחינה או ציזיקי.

  • ציזיקי

    הציזיקי הוא מתבל או סלט המכיל מלפפונים, שום, שמן זית, יוגורט ועשבי תיבול. היוגורט הינו יוגורט מחלב צאן, ולכן הינו סמיך יותר מרטבים אחרים.
    הציזיקי הינו מנת דגל בכל מסעדה יוונית ומהווה תוספת להרבה מהמאכלים המקומיים.

  • דגים ומאכלי ים

    דגים הינם מרכיב פופולרי במטבח היווני, ישנן מנות רבות הכוללות דגים ומאכלי ים כגון:
    מרק דגים (פסארוסופה)
    תמנון צלוי בחומץ
    דגים מטוגנים (מרידאס)
    סלט ביצי דגים (טאראמוסאלאטה)

  • מוסקה

    מנת הדגל של המטבח היווני. תבשיל הנאפה בתנור ומורכב משכבות של בשר טלה או כבש טחון, חצילים, רוטב עגבניות וירקות, כשמעל הכל רוטב בשמל סמיך.

מזג אוויר

אתונה

היום, שבת 04.12 בהיר
13°-17°
ראשון 05.12 12°-16° בהיר
שני 06.12 13°-18° ברד כבד
שלישי 07.12 11°-15° בהיר
שלח!